Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μόλυνση του περιβάλλοντος, ένα τεράστιο πρόβλημα


Στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα ,την μόλυνση του περιβάλλοντος. Η ρύπανση του περιβάλλοντος γίνεται με το να πετάμε ότι θεωρούμε άχρηστο στο χώρο που μας περιβάλει .Το περιβάλλον μολύνεται από ορισμένους μικροοργανισμούς που προκαλούν αρρώστιες.
Η μεγάλη κατανάλωση εντομοκτόνων και τα απορρίμματα των βιομηχανιών συμβάλλουν στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Τα εργοστάσια και πολλά από τα πράγματα που παράγουν, όπως τα αυτοκίνητα αφήνουν πολλά βλαβερά αέρια στην ατμόσφαιρα.
Σήμερα σε ορισμένους  τόπους ο αέρας είναι τόσο μολυσμένος που είναι επικίνδυνος να τον αναπνέεις.
Η μόλυνση  του περιβάλλοντος έχει επηρεάσει τα ποτάμια, τις λίμνες και τις θάλασσες που μολύνονται καθώς εμείς οι ίδιοι αδειάζουμε εκεί σκουπίδια και διάφορα χημικά.
Πρέπει λοιπόν εμείς οι άνθρωποι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό:
Να αρχίσουμε να μαζεύουμε τα σκουπίδια που πετάμε, όπως τα τενεκεδάκια των αναψυκτικών και τα πακέτα από τα τρόφιμα που αγοράζουμε και να τα ρίχνουμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και όχι στους δρόμους.
Πρέπει επίσης να γίνεται έλεγχος σε όλα τα εργοστάσια, για το αν έχουν το ειδικό φίλτρο στις καμινάδες τους και σε όλα τα αυτοκίνητα αν έχουν καταλύτη.
Το σημαντικότερο είναι να παρθούν μέτρα πρόληψης κι αυτό θα το πετύχουμε αν ενταχτεί ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα στα σχολεία. ‘Έτσι τα παιδιά από μικρή ηλικία θα μπορούν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει περιβάλλον. Θα μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν την αξία του προκειμένου να το προστατέψουν. 
Γιατί σώζοντας το περιβάλλον σώζουμε και προστατεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Γιώργος Χ. – Δ΄ τάξη

5 σχόλια:

Μαρια είπε...

Παρα πολυ καλο

Ανώνυμος είπε...

είναι αρκετά καλό.

Ανώνυμος είπε...

μπράβο σου Γιώργο,ήταν πολύ ωραίο...

Μαρια είπε...

Γιωργο πολυ ωραιο το αρθρο!!!Μπραβο σου!!!!!

Μαρια είπε...

Πολυ ωραιο το αρθρο!!!!!Μπραβο σου!!