Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Άγρια ζώα


ΛΙΟΝΤΑΡΙ
Το λιοντάρι ανήκει στην κατηγορία των Αιλουροειδών. Τα λιοντάρια ζουν στην άγρια φύση περίπου 10-14 χρόνια, ενώ σε αιχμαλωσία μπορούν να ζήσουν πάνω από 20 χρόνια. Σε άγρια κατάσταση τα αρσενικά σπάνια ζουν πάνω από 10 χρόνια, καθώς οι τραυματισμοί από τις συνεχόμενες μάχες με αντίπαλα αρσενικά μειώνουν δραστικά τη μακροζωία τους. Ο συνηθισμένος τόπος διαμονής των λιονταριών είναι η σαβάνα και οι γρασιδότοποι ενώ μπορεί να βρεθούν και σε θαμνώδεις περιοχές.

ΤΙΓΡΗ
Η τίγρη είναι σαρκοφάγο θηλαστικό, της οικογένειας των Αολουροειδών. Τα αρσενικά είναι πιο μεγαλόσωμα από τα θηλυκά και το μήκος του σώματός τους φτάνει τα 2,5 μέτρα. Το ύψος της κυμαίνεται από 90 εκατοστά μέχρι 1 μέτρο και το μέγιστο βάρος από 280 μέχρι 300 κιλά. Μπορεί να ζήσει στη φύση 10-15 χρόνια ενώ σε αιχμαλωσία έως 20 χρόνια.

ΠΟΥΜΑ
Το πούμα ή αλλιώς κούγκαρ είναι Αιλουροειδές θηλαστικό που ζει σε όλη την Αμερική από τον δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγωνίας. Μπορεί να ζήσει εύκολα στα βουνά, στους βάλτους, στις σαβάνες και στα δάση. Το βάρος των πούμα μπορεί να φτάσει τα 120 κιλά.



ΛΥΓΚΑΣ
Ο λύγκας ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι σαρκοφάγο ζώο. Έχει μήκος 1-1,3 μέτρα κα ζυγίζει μέχρι 45 κιλά.




Μαρία Σ., Χριστίνα Α. - Στ΄ τάξη

10 σχόλια:

Ζωη είπε...

κοριτσια πραγματικα μπραβο σας μου αρεσε πολυ η ιδεα σας να γραψετε κατι τοσο ενδιαφερον.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας κορίτσια!Ήταν πολύ καλή ιδέα να γράψετε για τα άγρια ζώα.

Ανώνυμος είπε...

Κορίτσια,πολύ ωραίο άρθρο!Τώρα έμαθα περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα ζώα.Μπράβο σας!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μαρία και Χριστίνα!Εξαιρετική δουλειά και πολύ ωραίες εικόνες!

Μαργαρίτα είπε...

Εξαιρετικό άρθρο!Μου αρέσει πολύ! Συγχαρητήρια κορίτσια!!!

Κατερίνα είπε...

Μπράβο σας,εξαιρετικό άρθρο!

Άννα είπε...

Μπράβο κορίτσια, πολύ ωραίο άρθρο!

Γεωργία είπε...

Εξαιρετική δουλειά κορίτσια.

ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ είπε...

Ευχαριστουμε πολυ για τα καλα σας λογια και σας υποσχομαστε οτι η επομενη φορα που θα γραψουμε θα ειχει πιο πολλες πληροφοριες για ζωα η και αλλα πραγματα!!!

ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

τονια είπε...

κοριτσια εχετε φτιαξει πολυ ωραιο αρθρο!!!