Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ 1-0


Στις μέρες μας η τηλεόραση είναι ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της οικογένειας. Έχει πολλά θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία που πολλοί από εμάς δεν τα έχουμε προσέξει ή ενδιαφερθεί.
Μέσα από την τηλεόραση μπορείς να μάθεις για τις εξελίξεις που τρέχουν ανά τον κόσμο. Μπορείς  ακόμα να διδαχθείς, αν φυσικά ξέρεις να διαλέξεις το σωστό τηλεοπτικό σταθμό, αλλιώς θα βρεθείς να βομβαρδίζεσαι από άσχετες πληροφορίες που δεν χρειάζεσαι. Μπορείς να ψυχαγωγηθείς από τις ποικίλες ταινίες που ίσως δείξει κάποιο κανάλι, αλλά και αυτό επιλεκτικά. Μπορείς να διαμορφώνεις νέες απόψεις για κάποια πρόσωπα ανάλογα με τις πράξεις τους και από τα λεγόμενά τους. Μπορείς ακόμα να γνωρίσεις διαφορετικούς πολιτισμούς και άλλον τρόπο ζωής σε άλλα σημεία του πλανήτη μέσα από επιμορφωτικά ντοκιμαντέρ, που ίσως είναι το πιο αξιόλογο που έχεις να δεις όταν ανοίγεις την τηλεόρασή σου.
 Όμως, τα αρνητικά είναι πολύ περισσότερα από τα θετικά της τηλεόρασης , διότι έχει μεταμορφωθεί από ενημερωτικό μέσο σε μέσο για να βγάζουν κάποιοι χρήματα. Οι διαφημίσεις που περιπλέκονται ανάμεσα στο πρόγραμμα της τηλεόρασης είναι το κυριότερο μέσο για να βγάλει χρήματα ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού που τις προβάλλει. Επίσης οι διαφημίσεις έχουν σχεδιαστεί για ένα και μόνο σκοπό, προσέγγιση καινούριων πελατών , άρα μεγαλύτερο εισόδημα. Ακόμα ένα από τα πιο αρνητικά φαινόμενα είναι ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι ελεγχόμενοι και ποτέ δεν είναι αντικειμενικές οι απόψεις και οι ειδήσεις. Δημιουργούν πλαστές πεποιθήσεις στον άνθρωπο, χωρίς εκείνος να έχει δική του άποψη, είναι παθητικός δέκτης. Τα δελτία ειδήσεων λένε πάντα ό,τι συμφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό που βρίσκονται, χωρίς να προβάλλουν όλη την πραγματικότητα. Και κάτι πιο σημαντικό: Ο άνθρωπος γίνεται παθητικός, χάνει όλους του τους φίλους, δεν επικοινωνεί με άλλον κόσμο και δεν έχει την αίσθηση του υπόλοιπου κόσμου γενικότερα.
Και γι’ αυτό το λόγο ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ 1-0

Κωνσταντίνα Φ. - Ε΄τάξη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετική δουλειά ...όλα αυτά που αναφέρεις στο άρθρο σου, είναι πολύ σωστά....